Bezienswaardigheden rond om Flachau

De uitgebreide mogelijkheden van gevarieerde uitstapjes bied voor een ieder de mogelijkheid iets geschikts te vinden!

 

  • Ijsgrotten van Werfen: Wordt getuige van dit unieke natuurlijke spektakel van gesteente en ijs! Bezoek de grootste ijsgrot van onze planeet! Niet ver van ons huis wacht u een van de betoverende bezienswaardigheden van het Salzburgerland.
  • Großglockner Hochalpenstraße: Hier geldt in de ware zin van Woord: de reis is de bestemming! Ontdek de meest spectaculaire alpineweg in Oostenrijk. Het biedt een adembenemende natuur met bloeiende alpenweiden, geurende bergbossen, en machtige rotsformaties en eeuwige sneeuw.
  • Krimmler Wasserfälle: Oostenrijks enige natuurlijke monument met Europees diploma! Je moet het gevoelt hebben, de hoogste waterval van Europa! Met een totale valhoogte van meer dan 300 meter, is het vijf na hoogste waterval in de wereld, en hoger dan de Victoria of Niagara watervallen.
  • Stuwdam Kaprun: de stuwdam is een spannende bestemming die zijn bezoekers adembenemende uitzichten belooft. Ook een bestemming naar de Kapruner hooggebergtestuwmeer is een facineerdende reis. De frisse lucht, het groen van de weiden, het turquoise water van het stuwmeer en de gletsjer van de Hohe Tauern zijn indrukwekkende vergezichten.
  • Mozartstad Salzburg: Een stad vol cultuur, Bezienswaardigheden en een unieke levensstijl. Zelfs de kenners van de stad kunnen zeker altijd iets nieuws ontdekken. Met het huis van de natuur, de dierentuin Hellbrunn, de vesting Hohensalzburg, het geboortehuis van Mozart en het Mirabell kasteel zijn slechts een paar van de bezienswaardigheden van de bewonderingswaardige stad genoemt.
  • Liechtensteinklamm: In het hart van het Salzburgland kunt u zich zelf een beeld van de Liechtensteinklamm maken, daar vind u niet alleen de mooiste, maar ook een van de diepste en langste kloven in de alpen. Daar wacht u door het machtige ruisen van de waterval en de met mos begroeide rotsen in donker groen, een sprookjesachtige atmosfeer!
  • Festung Hohenwerfen: zij die op zoek zijn naar avontuur en cultuur krijgen hier waar voor hun geld! De 900-jarige vesting biedt een rijke en glamoureuze bezienswaardigheid met een grote verscheidenheid aan entertainment.
  • Salzwelten Hallein: Ten zuiden van de stad Salzburg, boven de schilderachtige stad Hallein aan de Dürrenberg gelegen, bevindt zich één van de oudste mijnen in de wereld. Hier aan de Dürrenberg ligt de basis van de legendarische rijkdom van het historische Salzburg. Hier krijgt u de kans om de spannende geschiedenis van het 'witte goud' te zien en van dichtbij te beleven.

De vakantiewoning Mühllehen bevindt zich centraal in Flachau in het hart van het Salzburgerland. Vraag vrijblijvend informatie aan!